Angol nyelv oktatása az oviban

Óvodai angol nyelvoktatás

Játékos angol nyelvi képzés a Hétszínvirág Magánoviban

Az idegen nyelv fejlesztése óvodás, kisgyermek korban hasonlít az anyanyelv elsajátításához azaz, nem egy tudatos tanulási folyamat. Ennek célja sokkal inkább a nyelvhasználat, s nem a nyelvtanilag pontos kifejezés. A korai idegen nyelvi fejlesztés a gyermek későbbi boldogulása során sok előnnyel járhat.

Egy kisgyermek, aki az óvodában már elkezdi  a nyelvet játékosan tanulni, az számára szinte játék. Dalok, mondókák, körjátékok, társasjátékok . . . Évekkel később azonban, amikor a gyermek már tudatosan tanulja majd nyelvet, “beugranak” neki az emlékezetéből az óvodában tanult énekek, számok, szavak, kifejezések. S ami még nagyon fontos, hogy a kiejtés sem lesz idegen számára.

Bátrabban, ösztönösebben szólalhatnak meg azok a gyerekek angolul, akik már kisgyermek korban találkoztak az idegen nyelvvel.

A korai nyelvtanulás további előnyei

Azok a gyerekek, akik több nyelvet használnak, nem csupán nyelvi készségeiket tekintve fejlettebbek egynyelvű társaiknál.

Amennyiben egy gyermek kiskorában megtapasztalja, hogy egy fogalomra több szóval, kifejezéssel is utalhat (pl: baba – doll ), gondolkodása rugalmasabb, asszociatívabb jellegű lehet.ál.

Elfogadóbbak más nyelven beszélő embertársaikkal, más kultúrákból érkező gyerekekkel

Könnyebben tanulnak meg további idegen nyelveket.

Nem félnek megszólalni, sokszor bátrabban nyilvánulnak meg, kevésbé gátlásosak a többi gyerekhez vagy szüleikhez képest.

Az idegen nyelv ismerete és használata más tantárgyi eredményeken is javíthat.

Kapcsolat

Felkeltettük érdeklődésed vagy kérdéseid merültek fel ? Kérjük ne habozz, keress fel bennünket az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Óvodánk fenntartója a “Hétszinvirág Gyermekkert 2003” Alapítvány. OM 200256