Óvodai karate oktatás

Óvodai karate oktatás

Sportos óvodánkban  heti 1 alkalommal, az UTE  vezető edzőivel gyermek Karate oktatást tartunk.

Azt tudtad, hogy a világon többen karatéznak, mint ahányan például magyarul beszélnek?
Merthogy a karate szinte független a kortól, és nem kellenek hozzá drága sporteszközök sem.

A karate a legnépszerűbb küzdősportok egyike !

Kondíció

A klasszikus gyakorlatok mellett mindennapos a hajlékonyság, állóképesség és erő fejlesztése. A karate edzések kifejezetten alkalmasak arra, hogy kondícióban tartsanak. Akik pedig egész napjukat az iskolapadban vagy az irodában töltik, újra felfedezhetik a mozgás örömét.

Egészség

A gyakorlatok az egész testet átmozgatják, már óvodás kortól egészségre nevel.

Harmónia

A karate mozgáskultúrája harmonikus, annak elsajátítása jóleső érzést ad, ráadásul felszabadulást a napi gondok, stressz alól. Az edzések után szellemileg frissen, testileg kellemesen elfáradva távoznak a kis karatésok.

Önvédelem

A helyesen tanult karate technikák az egyik legjobb önvédelmi rendszert képezik.

Fegyelem és önfegyelem

A karate kihívás a testnek és a szellemnek is. A karatés nemcsak a mozgást sajátítja el, de megtanul koncentrálni, uralkodni a teljesítményét negatívan befolyásoló érzelmi tényezők felett.

Tisztelet

Az edzéseken hangsúlyt fektetünk a karate hagyományos japán etikettjére is, ami a mi kultúránkra lefordítva tisztelettudó viselkedést jelent.

Sport

A karate gyakorlása során nem kötelező versenyezni, ugyanakkor lehetőség van kis versenyektől kezdve később nagyobb viadalokon is megmérettetni.

Kapcsolat

Felkeltettük érdeklődésed vagy kérdéseid merültek fel ? Kérjük ne habozz, keress fel bennünket az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Óvodánk fenntartója a “Hétszinvirág Gyermekkert 2003” Alapítvány. OM 200256